14 ianuarie 2012

Mijloc de transport personal - Segway PT.

Compact - Economic - Ecologic - Consum redus - Costuri reduse (cît e posibil) -Eficacitate  - Tehnică - Aparate etc.  - Aceste idei din totdeauna m-au urmărit aproape inconștient dar de curând am dat curs curgerii acesteia dacă se poate de spus așa, de a găsi și de a exprima această nouă formă de gândire aproape obsesivă la acest moment pentru mine, datorită unor oameni care și-au spus amprenta la rândul lor pentru ceea ce stă la baza de descoperire a propriei persoane (mine), descoperirea propriei direcții, urmare a drumului interior care se numește: vocea interioară - vocație - talent - dar/har, spunei cum vreai - asta din punct de vedere profesional ceea ce umple o parte a existenței noastre, pe lângă alte laturi/domenii de interes, iar acestea persoane sunt: Șerban Stănescu vezi aici http://blog.sserbanro.info/ și Pera Novacovici vezi aici http://www.personalitatealfa.com/blog, prin intermediul acesta vreau să le Mulțumesc.
 Una din tendințele actuale am gasit-o pe aceea că oamenii le place sa fie împreună dar tot odată separat/deosebit, ceea ce sa răspândit și în domeniul Transportului și nu numai. de aceea eu azi am hotărît să îți prezint unul din mijloacele de transport  personale, un transport cu totul deosebit pentru omul modern, Segway PT și EcoBoomer.
Segway Personal Transporter, care este numele unei biciclete speciale electrice cu auto-echilibru, inventată de inginerul american Dean Kamen. Este produsă de compania Segway Inc. din statul federal american New Hampshire.
 Aceste transporturi au caracter personal au aplicații în diferite domenii cum ar fi: de securitate, poliție, utilizarea în depozite industriale, de publicitate, pentru mobilitatea persoanelor învârstă, recreere, terenuri de golf, centre comerciale și malluri, guvern, companii turistice sau un timp de petrecere a timpului liber cu familia. Aceste transporturi sunt complet electrice nu elimină nici un fel de gaze ceea ce îl face să fie ecologic și eficient din punct de vedere al costului.
Specificații Tehnice:
Viteza minima: Mod Începător--------- 6 km/h.
Viteza maxima: Mod Avansat --------- 20 km/h.
Greutate: ---------- 45-100 kg.
În general Dimensiuni:---------- 740 × 490 × 1290 (mm).
Baterie: -------- Litiu-Ion.
Durată de încărcare: --------  4-6 ore.
Parcurs la o încărcare: > 30-50 km sau 30 mile.    

 Ca și orice alt obiect din această lume inventat de om are Avantaje și Dezavantaje.
Avantajele: unui Segway (în comparație cu o bicicletă sau motoretă obișnuită) sunt: ocupă loc puțin, este ușor de învățat și condus, nedepunându-se nici un efort, lipsa poluării, posibilitatea de a opri fără a pierde echilibrul, manevrabilitatea mare atât în oraș, chiar în zone pietonale înguste, cât și în zone accidentate naturale, viteza relativ mare în comparație cu mersul pe jos.
Dezavantajele: sunt: nu constituie un antrenament sportiv, folosința e limitată de acumulatorul electric, este încă scump drept care și puțin răspândit în public, are o situație legală încă nedefinită, de exemplu cu privire la dreptul de a circula pe trotuar sau pe partea carosabilă a străzii, obligativitatea (sau lipsa ei) de a avea frâne și faruri etc.
Din aceste cauze are succese deocamdată numai în domenii speciale (nișe), cum ar fi la poliție, în baze militare extinse, la personalul de pază în magazine generale mari, la firme și școli cu un campus de mare extindere.

Mai jos puteți privi video despre aceste transporturi personale.
Segway în acțiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu